KURSOVERSIKT RIDESKOLE!

Vår lille rideskole har følgende grupper:

-Les beskrivelse nedenfor. Det er normalt plass til 4 elever på en gruppe. 

 • Nybegynner: ponni 4-6/7år /ordinær fra 8år.
 • Øvet 1 /Øvet 2
 • Dressur privattimer (viderekommen)
 • Sprang (viderekommen)
 • Feltritt (Viderekommen)
 • Generell hestekompetanse (viderekommen)
 • Voksen (alle nivåer)
 • Foreldre/barn fellestime
 • Hestepasser velger mellom timer for viderekommen.
 • Gutter som rir! Egen ridegruppe for gutter. 

Alle kurs tilpasses individuelt innen for kurset man er påmeldt. Les kursbeskrivelsen under og se hva du kan være med på og hva du har lyst å lære. Er du i tvil om hva som passe for deg, send oss en mail så hjelper vi deg!

Se prisliste for kurskostnader. 

Vi har rideskole alle dager mandag-torsdag. Oversikt over gruppetider kommer her så snart det er klart.

Nybegynner: (Onsdag og torsdag etter skoletid)

 • For deg som er helt fersk eller bare har prøvd litt fra før. Vi skiller mellom ponni for de yngste og hest for de største. Her lerer du å stelle hesten og bli trygg på den. Du lærer å leie hesten, sale på og ridning i skritt og trav. Først med leier så selv etterhvert. Ponnigruppen leies alltid og her tilpasses aktivitetene også barnas alder.. Målet er at du skal få en god start og være trygg på det du gjør før man går videre. Du lærer deg ridebanens veier og alle uttrykk som brukes under ridning. Vi rir på tur, kjører hest, rir over bommer og du får prøve voltige og andre aktiviteter som hjelper deg å bli trygg i ridningen din. 

Øvet 1: (Onsdag etter skoletid)

 • For deg som rir selv i skritt og trav, men som vil ha litt mer erfaring før du går veien videre til galopp. Vi trener overganger skritt/trav og enkle øvelser i trav. Vi traver bommer og skritter på tur. Videre legger vi inn en del balansetrening med voltige for å gjøre deg enda mer trygg på hesteryggen. Gradvis introduseres du mot galopp, og får prøve din første galopp på longeringsline når du er klar. Du lærer også stallarbeid og litt om hva slags utstyr hesten skal ha og hvordan du holder utstyret i orden, ridebaneregler, sitstrening og riktig leiing av hesten.

Øvet 2: Torsdag etter skoletid)

 • For deg som rir selv i skritt og trav, og som er trygg på ridningen din og vil lære å galoppere. Vi trener fortsatt en del på øvelser i trav, men legger til galopp. Først på longeringsline og så på egen hånd når man er klar for det. Vi legger til rideøvelser som øver tempo i trav , trener overganger og sitstrening rettet mot galopp. Målet er at alle skal føle seg trygge under galopp, kunne galoppere selvstendig og ha den kompetansen som trenger når man skal ri i høyere tempo. Ridning av alle ridebanens veier, stell og selvstendig påsaling, stallarbeid, ridetur, bomarbeid og hopping av enkelthinder. 

Viderekommen: (Mandag etter skoletid)

 • Dressur: Privat undervisning for deg som har lyst å bli dressurrytter, eller ønsker å ha alene timer innenfor dressur. Du undervises på ditt nivå, lærer å ri dressurprogram og hvordan trene målrettet sammen med hesten din. Stevneplanlegging, hestestell og foringslære. 
 • Sprang: For deg som ønsker å lære å hoppe, eller å bli flinkere til det. For å være med i denne gruppen må du mestre galopp selvstendig og i større tempo. Bakke og bomarbeid, gymnastikkhopping, sitstrening, banehopping og galopparbeid. Stevneplanlegging, hestestell og foringslære. Alle må ha egen sikkerhetsvest.
 • Feltritt: Feltritt er en kombinasjonsport som består av både dressur, sprang og en hinderbane i terrenget. Derfor har denne gruppen 6 ridetimer i måneden, hvorav 3 timer er dressur og 3 timer sprang/terreng. (vekselsvis etter behov) Her lærer du alt, dressurprogram, sprangtekninkk, banehopping, hindertyper og galopptrening i terreng. Målet er at alle skal fullføre knøttecup. Det stilles krav til deg som rytter at du må kunne galoppere selvstendig og ikke være redd for fart. Egen sikkerhetsvest er et krav, samt glatt ridehjelm eller hjelmtrekk i terrenget.
 • Generell hestekompetanse: For deg som ikke har noe behov for å utfolde deg i hestesport men har lyst å lære mer om hesten og bruk generelt. Du må likevel ha erfaring fra før og kunne ri selvstendig. Her får du en bred innføring i temaer innenfor hest: Kjøring, tømmekjøring, ridning på bane, bomarbeid, turridning, longering, teoretisk kunnskap om sykdom, avl og foring, hengerlasting, håndtering av hest fra bakken.
 • Hestepasser: Som hestepasser har du egen hest alle dagene i året hesten ikke blir brukt. Dette er for deg som er viderekommen, kan ri selvstendig og som ønsker å kunne ri på egen hånd utenom ridetimene, delta på andre arrangementer og kanskje også reise på stevner. Som hestepasser må du ri på en viderekommen gruppe, dressur, sprang, feltritt eller generell hestekompetanse, alt etter hva du har lyst til. Som hestepasser har du det fullstendige ansvaret for hesten gjennom året og du får derfor mer opplæring i alt fra hestestell, fôring, stallarbeid, håndtering og trening av hest enn andre elever og i tillegg får du egne hestepasser timer ved behov når du og hesten trenger litt ekstra hjelp på veien. Målet er at du og hesten skal utvikle dere sammen og bli et godt team! Les mer om dette under "Hestepasser" i margen til venstre.

Voksen: (Tirsdag kveld i en gitt periode)

 • For deg som har ridd for mange år siden eller som har lyst å lære å ri i voksen alder. Timene legges opp individuelt og man rir sammen to og to. Opplæring i stell, riktig bruk av utstyr, ridebanens veier, enkle rideøvelser tilpasset ditt nivå. Turridning og sosialt samvær! Etterhvert om ønskelig kan man flytte over til en viderekommen gruppe vis man ønsker å ri mer målrettet i en disiplin. 

Foreldre/barn fellestime: (Tirsdager i en gitt periode)

 • En felles time for eksempelvis mor og datter som ønsker en felles aktivitet som likevel blir individuel. Før økten steller man og rir samme hest. Deretter rir barnet sin time først og forelder overtar hesten og rir sin time, og så steller man hesten sammen igjen etterpå. En fin måte å gjøre noe sammen. Merk at dette er et nybegynnerkurs/lett øvet. Deretter må man over på hver sin hest, og sin egen gruppe om man ønsker å fortsette utviklingen. 

Gutter som rir: (Tirsdag ettermiddag/Kveld)

 • Egen ridegruppe kun for gutter! Nybegynner/lett øvet nivå. Vi tilrettelegger så alle får undervisning på sitt nivå. Gutter som rir er en egen satsing fra NRYF for å få flere gutter inn i hestesporten. Nedre aldersgrense er 8år. 

Ponni: (Tirsdag ettermiddag)

 • Lek og lær på våre to små ponnier for de yngste, 4-6år. Barna lærer å stelle, sale på og omgås hest på sitt nivå. Ridning med leier og undervisningen er en mix av lek og læring. Er det fint vær er vi mye ute på tur. Målet er at barna skal bli trygge og ha det moro med hest og sammen med oss! En veldig fin og mild start om man ønsker rideskole men ikke er stor nok enda!

Viktig!  

På alle kurser må man ha ridehjelm og ridesko. (evt annet skotøy med hel.) Vi anbefaler alle å ha egen hjelm, men har noen til utlån om nødvendig. Varme klær, helst tettsittende som er enkle å bevege seg i. Øvet 2 og alle viderekomne kurser må ha ridebukse og ridesko. Dette er med tanke på sikkerheten etterhvert som man rir mer selvstendig så er det viktig å ha egnet klær og skotøy for at dette ikke skal være til hinder i ridningen eller sitte fast om man faller av. Vi anbefaler alle å ha egen sikkerhetsvest og å bruke denne så ofte som mulig, men det er ingen krav til sikkerhetsvest uten om ved sprang, også ved hopping av enkelt hinder, feltritt og galoppering på tur. Vi har noen til utlån som kan brukes ved hopping på nybegynner og øvet kursene. Feltritt og sprang kurs må alle ha egne som passer hver enkelt. 

Vi har ridehall som er isolert, men det blir fortsatt lett kaldt på vinterstid, så ta på ullundertøy, og ha med en tykk jakke man kan bruke før og etter.

Vi tilbyr nå alle faste elever å kunne oppbevare stallklær/sko i stallen, slik at man kan komme fra skolen og skifte i stallen. På denne måten sikrer vi også at vi ikke bruker samme klær og skotøy i ulike staller, dersom noen hester skulle bli syke.

Hver vår lager vi et stort avslutningsshow med musikk og kostymer som vi setter sammen på tvers av alle ridegrupper. I tillegg så finnes det ulike aktiviteter som man kan melde seg på under veis om man ønsker det. Bådne ekstra kurser og leirer, rideskolekonkurranser og andre arrangementer.

Husk at all påmelding er bindende. For priser, se egen prisliste.

Snart juleferie!

Julen nærmer seg og 19 desember skal både to og firbente hos oss ha velfortjent ferie!

Vi starter opp igjen fra og med mandag 6.januar. 

Dersom vi får ledige plasser i rideskolen er det mulig å sette seg på liste for disse plassene, henvendelse til oss på mail stallstene@mail.com innen 6 januar.

I tilegg kommer følgende kurs vinter 2020:

 • 6 ukers ponniskole for barn 5-7år
 • Hestekompetanse kurs for ungdom 
 • Ridehelg for barn
 • Hestekurs for foreldre!
 • Treningsleir i vinterferien

Følg med, informasjon om kursene kommer :)

Ønsker store og små en riktig GOD JUL! <3