KURSBESKRIVELSE RIDESKOLE

Lyst til å gå hos oss?

Her er kursbeskrivelse og annen viktig informasjon:

Ridskolen vår går de fleste hverdager i uken, fordelt etter hester, type timer og nivå på rytter. Øvede ryttere rir sammen to og to, mens nybegynnere og yngre barn rir i grupper på fire til seks elever. Erfarne ryttere får privattimer. 

Siden rideskolen inkluderer mer tid i stallen, til stell av hest og stalloppgaver, så varer en rideskoletime lengre enn selve ridningen. Vi beregner 1,5 time -2 timer avhengig av alder og nivå. De minste får selvsagt mindre oppgaver men alle får prøve og de minste får hjelp til oppgavene sine. De større elevene ordner selv etterhvert som man har lært og får mer opplæring underveis. Ungdommer og voksne ordner selv og planlegger også sin dag selv i forhold til oppgaver, stell og å kunne møte til rideundervisningen klar med oppvarmet hest i tide. 

Rideskolen inneholder undervisning i alle typer bruk av hest, og det vil også være inkludert ulike typer teori og håndtering av hest fra bakken. Hva elevene skal igjennom tilpasses alder og nivå, og vil bygges på etterhvert som elevene blir flinkere/eldre.

Det kan være mange elever som møter samtidig i stallen, men det betyr ikke at alle rir samtidig. Siden alle har ulike oppgaver i stallen og ulike nivå på ridningen så er ridningen delt inn i ulike tider mens man er i stallen. 

Hva trenger du?

Du trenger komplett rideutstyr og varme klær.

Ridehjelm

Sikkerhetsvest/ryggskinne

Ridestøvler/Ridesko

Ridebukse

Ridehansker er lurt når det er kaldt.

Elever med langt hår må huske hårstrikk.

Ta alltid med ytterjakke!, -det er både kaldt i stallen og kanskje vi skal ri ute!

- OBS!

Skotøy som brukes i stallen skal ikke brukes på skolen eller andre steder, hestemøkk kan nemlig spre smitte dersom en stall får yke hester. Dersom en hest får salmonella for eksempel, kan en hest kan for eksempel spre salmonella gjennom at vi tråkker i møkka og tar den med oss når vi går. Dette gjelder også sykdommer som kun smitter mellom dyr, dersom du bruker samme sko og klær i flere staller. 

STALLREGLER:

Som elev hos oss er du forpliktet til:

  • å følge stallens regler og rutiner til enhver tid. 
  • å vise positiv holdning til dine medelever
  • å være god med hestene våre!
  • å sette hesten sitt behov først og så deg etterpå.
  • å prøve forstå hesten istede for å bli sint på den!
  • å erstatte ting som skulle bli ødelagt.
  • å holde orden i tingene dine.
  • å ikke ta våre eller andre sine ting uten å spørre om lov først.
  • å hjelpe til når du ser noen trenger din hjelp.
  • å støtte andre i ridningen sin! Et klapp på skuldren når noen faller av, ikke si at den hesten er farlig eller dum. Si at dette klarer du!

FORELDREINFORMASJON:

Vi har en egen facebook gruppe for foreldre til elever hvor vi legger ut informasjon som gjelder ridningen underveis gjennom året. Denne må alle legge seg til, og husk å sett på varsling. Det blir ikke sendt ut informasjon andre steder annen at elevene selv får beskjed !! 

 

HVERDAGSGLIMT !

På vår instagram konto Stall Stene, finner du korte filmsnutter på historien, fra hverdagen i stallen. Her kan du se hva vi gjør på i korte filmsnutter som forsvinner iløpet av 24 timer. Dersom du ikke ønsker film/foto som inneholder ditt barn eller deg, er det viktig å gi oss beskjed ! :) Ellers så knipses det bilder i ny og ne av May Siri som sendes hjem til elevene. 

BRANN, ULYKKE OG FORSIKRING.

Ved oppstart hvert år, går vi alltid igjennom rutiner for evakuering ved brann med elevene. Vi har en feller samlingsplass utenfor stallen som alle skal møte på ved en alarm. Stallen har et brannalarm system som er knyttet sammen med alle andre bygninger på gården, og det har hendt at alarmen har gått, og da er det viktig at alle elvene vet hva de skal gjøre. 

Å ri, og omgås store tunge dyr med egne instinkt og følelser er ikke alltid problemfritt, og ulykker kan oppstå. Derfor er det viktig at alle elever har forsikring som dekker ridning. All ridning er på eget ansvar, og alle har et felles ansvar for å hjelpe hverandre når en ulykke skulle inntreffe, og å hjelpe hverandre til å passe på at alle rir med hjelm, vest og riktig skotøy. Som regel går en ulykke helt fint, men vi ønsker at erfarne elever som rir selv utenom ridetime, har lastet ned 113-app på sin mobil, og vet hvordan man bruker denne når man skal tilkalle hjelp. På denne måten sikrer vi at man slipper å huske adressen eller vite hvor man er når man rir på tur på plasser man ikke er kjent. 

HESTEPASSER:

Har du lyst på egen hest? Hestene våre trenger en fast rytter som kan stelle, trimme og gi hesten den oppmerksomheten den fortjener gjennom året, også når det ikke er ridetimer! Vi trenger derfor en hestepasser hver til alle hestene. Dette er en kjempefin måte å prøve hva det vil si å ha egen hest!

Som hestepasser har du hesten på fòr, i helger, ferier/fridager når den ikke blir brukt på time av andre. Du får samme ansvar som andre som har egen hest i stallen, og du får ri, stelle og bruke hesten som om den var din egen. Du betaler en mindre andel av hesten sin stall-leie, og du har fult ansvar og planlegger helt selv når du skal i stallen. Akkurat som om hesten er din egen. Å være hestepasser er veldig lærerikt! 

BLI FRIVILLIG I " STALLGJENGEN" !

Stallgjengen er et gratis tilbud til elever f.o.m 10 år som ønsker mer tid i stallen utenom ridetimen sin. Stallgjengen er en klubb hvor man får være med å hjelpe til i stallen, hver sine faste dager innimellom. Man er med på stalloppgaver, som medhjelper i rideskole, eller andre ulike oppgaver gitt av May Siri eller som klubben selv kan lage til underveis. Klubben vil ha egne klubbmøte kvelder med sosialt og kos gjennom året. 

BETALING RIDESKOLE

Rideskolen er bindende for et halvt år om gangen, og faktureres deretter.

Du får dermed en faktura for et halvt år om gangen. Ved oppstart av et skoleår må man så betale en påmeldingsavgift med påmelding, som er en del av dette totale beløpet for halvåret. Det resterende beløpet delses så på antall måneder, og betales månedlig med forfall 15.hver mnd. 

OBS! Elever som har utestående beløp, kan få ridestopp underveis. Det kan også stilles krav om full betaling for halvåret før oppstart. 

Privattimer faktueres pr. måned.

Hestepass stall-leie faktureres pr. måned, og kan også inkludere ridetimene. 

Vinterferie!

Det blir kombinert rideleir og treningsuke i vinterferien. Mandag 20.februar til torsdag 23.februar kl 09-15.

Det blir rideleir for alle som ønsker aktive og morsomme dager sammen med oss i stallen. Du får være med på de daglige gjøremålene i stallen i tillegg til ridning og morsomme aktiviteter. 

For elever med rideerfarig fra før tilbyr vi privattimer eller par-timer i sprang eller dressur etter eget ønske hele uken. Du rir på samme hest hver dag og får individuell undervisning som er veldig lærerikt! 

Vi spiser lunsj sammen hver dag, ta med stor matpakke. May Siri vil nok også trylle frem noen godbiter på kjøkkenet iløpet av uken :)

Pris kr 2000,- (500/dag)

Har du lyst å bli med? send mail til stallstene@mail.com

(Husk all påmelding på våre kurs er bindende.)

Håper vi ser deg!

.

Ponnikurs!

Vi har plass til fire små elever, 4-6år på ponnikurs. 

Har du noen som har lyst å prøve ri på vår super snille ponni, så send oss en mail på stallstene@mail.com

.

Rideskole vår 2023!

Har du lyst å gå i rideskole dette halvåret? 

Rideskolen starter opp igjen fra mandag 9.januar 2023.

Vi tar inn nye elever fortløpende gjennom våren så langt vi har plass. Er du ny og ønsker plass, send oss en mail med informasjon om alder og erfaring til stallstene@mail.com

.


Pris skoing 2022:


Skoing inkl sko og mva hjemme: 1375,-
Skoing inkl sko og mva borte: 1500,- 

Reise kommer i tillegg.
Se spesifiserte priser under hovslager og kurs.
Betaling på vips.
.

Forkurs rideskole!

Lurer du på hvordan det er å være fast elev hos oss? Da kan du bli med på forkurs!

Forkurs er et kurs i 3 deler som der elevene får prøve å ri og delta på aktiviter som vi har i vår rideskole. Kurset løper over to timer på 3 ulike kvelder før jul og koster kr 1600,- 

Del 1: fredag 5.nov kl 17-19 (stell av hest og enkel ridning)

Del 2: tirsdag 16.nov kl 17-19 (stallarbeid, stell av hest og voltige/balanseøving på hesteryggen)

Del 3: fredag 3.des kl 17-19 (stell av hest og ridning med nisselue og stafett. Avslutning. ) 

Elever som har vært på dette kurset vil få fortrinnsrett på rideskoleplass. 

Det er plass til 6 elever, påmelding snarest til May Siri på stallstene@mail.com

.