Gamle Snøqudlur`s Rytterskole!

Velkommen til verdens beste rideskole!

Vår lille rideskole har plass til både liten og stor, nybegynner eller erfaren, vi har også plass til deg med egen hest! 

  

Hvorfor oss?

Stall Stene sin rideskole er en litt annerledes rideskole enn vanlig. Vår rideskole er litt som en rideleir som varer skoleåret igjennom og i så mange år du vil! 

Vi har ingen egne kurs med start og slutt dato, men vi har fast ridning hver uke hele skolehalvåret, der alle elevene steller sin faste hest, rir på ridetime og gjør stallarbeidet selv. Alle elevene får rideundervisning etter hva man kan, og man får ta del i arbeidet og gjøremålene rundt det å ha egen hest. 

Nybegynnere og barne/ponni elevene får også være med på stell og stallarbeid sammen med eldre elever, slik at alle skal lære både å ri og hva hestelivet innebærer. På denne måten har vi erfart at vi får ansvarsfulle og flinke elever som ikke bare blir gode til å ri, men også kan håndtere og senere ha hest selv på en trygg måte.

Etterhvert som man får nok erfaring kan man flytte over fra ordinær rideskole til rytterskole. Som rytterskoleelev får du passe hest og ri selv, en til flere dager i uken i tillegg til din ukentlige ridetime. Hvor mange dager du får henger sammen med erfaring hos eleven. Rytterskolen deles opp i lett, øvet og Komplett hestepasser.  Undervisningen er mer tilpasset eleven og elevene rir bare to sammen. I tillegg har man en organisert egentrening og teorisamling ca en gang i måneden, og man steller, ordner hest og stallarbeid selv. Oversikt over innhold i ordinær rideskole og rytterskole finner du under kurs beskrivelser.

Gjennom et rideskoleår har vi ulike arrangementer som: rideskolestevner, terrengritt, haloween-kostymehopping, voltige oppvisning og mye moro som man kan velge å delta på i tillegg til sine ukentlige timer. Hvert skoleår avsluttes med stort show, 1 drøy time med oppvisning for bygdefolk og familie med en rekke innslag som ridelevene lager sammen, med både kostymer og musikk. 

 

Hvem kan være med?

Både store og små kan gå hos oss! 

Ordinær rideskole har nedre aldersgrense på 6 år, og ingen øvre aldersgrense. Her kan du være helt nybegyner eller ha ridd litt fra før.

 Vi har noen ponnitimer, ek og lær, for små barn, og rytterskole for deg med litt mer erfaring, både små og store ungdommer kan være med på denne. I rytterskole og privattimer har vi også voksne. 

Av hensyn til hestene har voksne og store barn/ungdom en vekt begrensning på 90kg. Litt avhengig av type rideaktivitet, men dette er fordi vi ikke skal være for tung for hestene vi rir på. 

Når foregår undervisningen?

Ridetimene går mandag - torsdager, hovedsaklig etter skoletid i i tidsrommet 14-17. , og en dag i uken har kveldsgrupper. De elever som kan, møter direkte fra skolen. (Skolebusser stopper her.) Elever med lengst reise er forbeholdt kveldsgrupper, og elever som tar ferge til stallen får timene tilrettelagt så langt det lar seg gjøre. Flere av våre elever som kommer tidlig, erstatter SFO med ridning den dagen de har ridning.

Store elever som kommer med skolebuss kan være i stallen utover sin egen ridetid innen for en kjernetiden (14-18). Elevene har sin egen ridetid og kan selv beregne hvor mye tid de vil ha før og etter til stell av hest, kos og stallarbeidet. 

Små elever, og nybegynnere, hvor ridetiden inkluderer hjelp til stell av hesten og oppgaver, har lengre undervisning og der møter eleven kun til sin tildelte tid. Ridetiden inkl stell av hest osv varer ca 1,5time.

 

Hva trenger man for å ri?

Skal du gå fast på ridning hos oss, må du før oppstart kjøpe følgende:

RIDEHJELM

RIDESKO/STØVLER

SIKKERHETSVEST/Ryggskinne

Myke og tilsittende klær som det er lett å bevege seg i er viktig, vi anbefaler ridebukse. OBS! Varme klær og ull i vinterhalvåret er et must! Selv om vi har ridehall! Hansker for godt grep er også å anbefale.

Annet viktig:

All ridning innebærer en risiko for knall og fall. Sjekk alltid at man har forsikring som dekker ridning før man begynner. De fleste personforsikringer inkluderer ridning, men vi anbefaler likevel at du sjekker dette.

For elever som kommer direkte fra skolen, har vi muligheter for oppbevaring av rideklær og sko i stallen. Lurt å ta med matpakke og å ha et reserve-kleskift i stallen.

Påmelding til rideskolen er bindende for et halvt skoleår. Dvs at man kan slutte til jul/sommer uten å betale for neste halvår. Slutter man midt i et halvår betaler man likevel ut skolehalvåret. Rideskoleåret løper automatisk fra sommer til sommer, slik at dersom man vil hoppe av til jul, må det meldes av før 15 desember.  Datoen er viktig å merke seg, da vi trenger å kunne gi plass til ny elev før oppstarten etter jul. Ved oppstart hvert år i august må gamle elever bekrefte sin plass om man skal med videre.

Pris for rideskolehalvår og betalingsinfo, se under PRISER i margen til venstre.

Man kan velge delbetaling. 

All påmelding gjøres på mail til stallstene@mail.com, se info under PÅMELDING i margen til venstre.

Høstferieleir 2021!

Ungdomshelg utgår!

Dagleir:
mand.11okt-torsd.14.okt. (kr 2000,-) FULT!

Les informasjon under rideleir 2021 i margen til venstre.

Påmeldingsfrist: FULT!

-
FERIE-STENGT!

Stall Stene har stengt uke 29-32.

Ønsker alle en riktig god sommer! 

----

RIDESKOLE HØST 2021:

OPPDATERT INFORMASJON LIGGER UTE OG VI TAR IMOT PÅMELDINGER TIL RIDESKOLEÅRET NÅ!
:)

Har du spørsmål om rideskole?
På grunn av ferie kan det ta noe tid å få svar på mail og Telefon. Får du ikke svar , legg igjen en sms på tlf 95836415, så ringer May Siri tilbake når ho kan :)

--
Hest i trening!
.

Fra juni 2020 tar May Siri kunne ta i mot hest til innridning eller videreutdanning av hobbyhest. 

May Siri har lang erfaring og har utdannet alle sine hester selv. Denne vinteren har to 2 unghester og en voksen hest blitt fine ridehester her. 

Hesten får garantert topp stell, regelmessig trening og utetid hele dagen og beitetid i beitesesongen. Eier oppdateres fortløpende og får delta i utdanningen, slik at hest og eier skal lykkes sammen når hesten skal hjem. Hest og eier vil også kunne bli fulgt opp senere om ønskelig. Kun en hest tas inn til trening i måneden slik at denne får topp oppfølging. 

  • Kr 2000,-  (mnd) for boks/anleggsleie betales før ankomst
  • Kr 6000,- pluss mva (7500,-) ( mnd) for trening faktureres.
  • Tillegg for forbruk av flis/kraftfôr i innesesongen.