Gamle Snøqudlur`s Rytterskole!

Velkommen til verdens beste rideskole!

Vår lille rideskole har plass til både liten og stor, nybegynner eller erfaren, vi har også plass til deg med egen hest! 

Hvorfor oss?

Stall Stene sin rideskole er en litt annerledes rideskole enn vanlig. Vår rideskole er litt som en rideleir som varer skoleåret igjennom og i så mange år du vil! 

Vi har ingen egne kurs med start og slutt dato, men vi har fast ridning hver uke hele skolehalvåret, der alle elevene steller sin faste hest, rir på ridetime og gjør stallarbeidet selv. Alle elevene får rideundervisning etter hva man kan, og man får ta del i arbeidet og gjøremålene rundt det å ha egen hest. 

Nybegynnere og barne/ponni elevene får også være med på stell og stallarbeid sammen med oss, slik at alle skal lære både å ri og hva hestelivet innebærer. På denne måten har vi erfart at vi får ansvarsfulle og flinke elever som ikke bare blir gode til å ri, men også kan håndtere og senere ha hest selv på en trygg måte.

Etterhvert som man får nok erfaring kan man også bli fôrpasser på fritiden for sin faste hest, og dermed ha muligheten til å "eie sin egen hest" for første gang, trygt og med veiledning fra oss får man en forsmak på å kunne kjøpe sin egen hest. Man kan også få delta på konkurranser og treninger med sin fôrpasser-hest.

Gjennom et rideskoleår har vi ulike arrangementer som: interne rideskolestevner, terrengritt, haloween-kostymehopping, voltige oppvisning og mye moro som man kan velge å delta på i tillegg til sine ukentlige timer. Hvert skoleår avsluttes med stort show, 1 drøy time med oppvisning for bygdefolk og familie med en rekke innslag som ridelevene lager sammen, med både kostymer og musikk. 

Den ukentlige undervisningen tilpasses elevene og gjennom året inkluderer den ofte både dressurridning, sprang, turridning, kjøring med hest og vogn, feltritt  og flere aktiviteter med og uten hest.

Hvem kan ri?

Alle som har lyst kan gå hos oss, vi deler inn rideundervisningen i mindre grupper på max 4 elever. De erfarne elevene rir ofte to og to. Vi har også privat undervisning for de som ønsker å ha ridetime alene. Vi har timer for deg som har egen hest, både i gruppe med andre eller vil trene fast på privat undervisning. Vi har også voksne på privattimer, og vi har ponnitimer for de aller yngste elevene.

For å gå på ponnikurs har vi nedre aldersgrense på 5 år.

For å gå på ordinær rideskole på større hester har vi nedre aldersgrense på 7 år.

Man kan ri også på ponni om man er eldre enn 7 år, og man flytter over fra ponni til hest når man har blitt stor nok. 

Vi har også mulighet til å ta inn barn med funksjonsbegrensninger.

Av hensyn til hestene har voksne og store barn/ungdom en vekt begrensning på 90kg. Litt avhengig av type rideaktivitet, men dette er fordi vi ikke skal være for tung for hesten vi rir på. 

Når foregår undervisningen?

Ridetimene går mandag, onsdag og torsdager fra kl 14-18. Dette vil si at de fleste elever som kan, møter direkte fra skolen. (Skolebusser stopper her.) Etter påmelding fordeler vi påmeldte elever på de ulike dagene, og alle elever får hver sine ridetider hvor de har sin ridetime den dagen de er satt opp. De med lengst reise, eller som tar ferge til stallen får timene tilrettelagt så langt det lar seg gjøre.

Store elever kan være i stallen så lenge de ønsker før og etter sin tildelte ridetid innen for kjernetiden (14-18). Alle hjelper til med hverandre, bidrar i stallen, steller sin hest og møter i stallen til sin tildelte ridetid selv. 

Små elever, og nybegynnere har ridetid som inkluderer stell av hesten og oppgaver, slik at der møter eleven kun til sin tildelte tid. Ridetiden inkl stell av hest osv varer ca 1,5time.

 

Hva trenger man for å ri?

Skal du gå fast på ridning hos oss, anbefaler vi alle å kjøpe egen ridehjelm som passer optimalt. Vi har ridehjelmer til utlån, men anbefaler alltid egen tilpasset hjelm.

Alle elever må ha skotøy med liten hel (ca 2 cm) Man må ikke ha ridestøvler, men ridestøvler eller ridesko er en fordel. Joggesko er for lave på risten og mangler hel. Skotøyet må med gå litt opp langs foten og ha hel, for at foten ikke skal kunne sitte fast i stigbøylen på sale ved et evt fall.

Tilsittende, ikke flagrende klær med god komfort og strech er å anbefale. Gjerne ridebukse.

Varme klær og ull i vinterhalvåret er et must! Selv om vi har ridehall!

Annet viktig:

All ridning innebærer en risiko for knall og fall. Sjekk alltid at man har forsikring som dekker ridning før man begynner. De fleste personforsikringer inkluderer ridning, vi anbefaler likevel at du sjekker dette.

For elever som kommer direkte fra skolen, har vi muligheter for oppbevaring av rideklær og sko i stallen. Lurt å ta med matpakke og å ha et reserve-kleskift i stallen.

Påmelding til rideskolen er bindende for et halvt skoleår. Dvs at man kan slutte til jul/sommer uten å betale for neste halvår. Rideskoleåret løper automatisk fra sommer til sommer, dersom man hopper av til jul, må det meldes av før 15 desember. Ved oppstart hvert år i august må gamle elever bekrefte sin pass om man skal med videre.

Pris for rideskolehalvår og betalingsinfo, se under PRISER i margen til venstre.

All påmeling på mail, se info under PÅMELDING i margen til venstre.

Rideuke i vinterferien!!

Mandag 17.februar -torsdag 20. februar arrangerer vi aktivitetsuke for barn i stallen, hver dag fra kl 10-14!

Det blir ridning og stell, kjøring med hest og vogn, voltige, rebusløp, kake og kostymekonkurranse med kjepphest!

Alle kan være med, også om du er nybegynner. Målet er å gi både store og små en kjekk ferie! 

påmelding til stallstene@mail.com (bindende)

pris: 1550,- (evt 500,- for en dag.)

Vi er fleksible på oppmøte/hente -tidspunkt om det er behov!