Gamle Snøqudlur`s Rytterskole!

Velkommen til verdens beste rideskole!

Vår lille rideskole har plass til både liten og stor, nybegynner eller erfaren, vi har også plass til deg med egen hest! 

  

Hvorfor oss?

Stall Stene sin rideskole er en litt annerledes rideskole enn vanlig. Vår rideskole er litt som en rideleir som varer skoleåret igjennom og i så mange år du vil! 

Vi har ingen egne kurs med start og slutt dato, men vi har fast ridning hver uke hele skolehalvåret, der alle elevene steller sin faste hest, rir på ridetime og gjør stallarbeidet selv. Alle elevene får rideundervisning etter hva man kan, og man får ta del i arbeidet og gjøremålene rundt det å ha egen hest. 

Nybegynnere og barne/ponni elevene får også være med på stell og stallarbeid sammen med oss, slik at alle skal lære både å ri og hva hestelivet innebærer. På denne måten har vi erfart at vi får ansvarsfulle og flinke elever som ikke bare blir gode til å ri, men også kan håndtere og senere ha hest selv på en trygg måte.

Etterhvert som man får nok erfaring kan man også bli fôrpasser på fritiden for sin faste hest, og dermed ha muligheten til å "eie sin egen hest" for første gang, trygt og med veiledning fra oss får man en forsmak på å kunne kjøpe sin egen hest. Man kan også få delta på konkurranser og treninger med sin fôrpasser-hest.

Gjennom et rideskoleår har vi ulike arrangementer som: interne rideskolestevner, terrengritt, haloween-kostymehopping, voltige oppvisning og mye moro som man kan velge å delta på i tillegg til sine ukentlige timer. Hvert skoleår avsluttes med stort show, 1 drøy time med oppvisning for bygdefolk og familie med en rekke innslag som ridelevene lager sammen, med både kostymer og musikk. 

Den ukentlige undervisningen tilpasses elevene og gjennom året inkluderer den både dressurridning, sprang, turridning, kjøring med hest og vogn, feltritt, teori, stallære og flere aktiviteter med og uten hest.

Hvem kan ri?

Alle som har lyst kan gå hos oss, vi deler inn rideundervisningen i mindre grupper på max 4 elever. De erfarne elevene rir ofte to og to. Vi har også privat undervisning for de som ønsker å ha ridetime alene. Vi har timer for deg som har egen hest, både i gruppe med andre eller vil trene fast på privat undervisning. Vi har også voksne på privattimer, og vi har ponnitimer for de aller yngste elevene.

For å gå på ponnikurs har vi nedre aldersgrense på 5 år.

For å gå på ordinær rideskole på større hester har vi nedre aldersgrense på 7 år.

Man kan ri også på ponni om man er eldre enn 7 år, og man flytter over fra ponni til hest når man har blitt stor nok. 

Vi har også mulighet til å ta inn barn med funksjonsbegrensninger.

Av hensyn til hestene har voksne og store barn/ungdom en vekt begrensning på 90kg. Litt avhengig av type rideaktivitet, men dette er fordi vi ikke skal være for tung for hesten vi rir på. 

Når foregår undervisningen?

Ridetimene går mandag - torsdager fra etter skoetid, og enkelte dager har kveldsgruppe. De fleste elever som kan, møter direkte fra skolen. (Skolebusser stopper her.) Vi har et lett nivå, et mellom nivå og et øvet nivå hver dag så langt det går. De med lengst reise, eller som tar ferge til stallen får timene tilrettelagt så langt det lar seg gjøre. Flere elever kommer tidlig og erstatter SFO med ridning den dagen de har ridning.

Store elever kan være i stallen så lenge de ønsker før og etter sin tildelte ridetid innen for kjernetiden (14-18). Alle hjelper til med hverandre, bidrar i stallen, steller sin hest og møter i stallen til sin tildelte ridetid selv. 

Små elever, og nybegynnere har ridetid som inkluderer stell av hesten og oppgaver, slik at der møter eleven kun til sin tildelte tid. Ridetiden inkl stell av hest osv varer ca 1,5time.

 

Hva trenger man for å ri?

Skal du gå fast på ridning hos oss, må du før oppstart kjøpe egen ridehjelm som passer optimalt. Vi har ikke lengre ridehjelmer til utlån. Ridestøvler eller ridesko og hansker. Det er ønskelig at de fleste har egen sikkerhets vest som kan brukes ved hopping og galoppering på tur. 

Tilsittende, ikke flagrende klær med god komfort og strech er å anbefale. Gjerne ridebukse.

Varme klær og ull i vinterhalvåret er et must! Selv om vi har ridehall!

Hestepasserordningen:

Hestepasser ordningen er et tilbud til elever som ønsker å ri mer og prøve seg frem som som "heste-eier". I denne ordningen er ridetimene dine inkludert. I tillegg har du ansvar for din hest de dagene hesten ikke går i rideskole, enten om det er en eller to faste dager, eller alle dagene uten rideskole. Dette er den samme hesten som du også rir på din egen ridetime. Hestepass gjelder også helg og ferier/fridager. Når du skal være hestepasser og hvor mange dager avtales med May Siri. Våre eldre hester vil også gjerne ha seg en yngre hestepasser en dag eller to, og her åpner vi for yngre elever med oppfølging av mor eller far.

Vi ønsker at så mange som mulig av våre øvede, eldre elever skal være hestepasser, og vil derfor også forsøke å skaffe fôrvert hester som vi kan låne dersom vi trenger flere. Å være hestepasser er en trygg måte å prøve seg som heste eier på! Du får tett oppfølging og ekstra hjelp underveis, kun en fast kostnad pr.måned, og en god forståelse på hva det å ha egen hest vil innebære for arbeid og privatliv i fremtiden. Hestepasser ordningen gir stor utvikling!

Annet viktig:

All ridning innebærer en risiko for knall og fall. Sjekk alltid at man har forsikring som dekker ridning før man begynner. De fleste personforsikringer inkluderer ridning, vi anbefaler likevel at du sjekker dette.

For elever som kommer direkte fra skolen, har vi muligheter for oppbevaring av rideklær og sko i stallen. Lurt å ta med matpakke og å ha et reserve-kleskift i stallen.

Påmelding til rideskolen er bindende for et halvt skoleår. Dvs at man kan slutte til jul/sommer uten å betale for neste halvår. Rideskoleåret løper automatisk fra sommer til sommer, dersom man hopper av til jul, må det meldes av før 15 desember. Ved oppstart hvert år i august må gamle elever bekrefte sin plass om man skal med videre.

Pris for rideskolehalvår og betalingsinfo, se under PRISER i margen til venstre.

All påmeling på mail, se info under PÅMELDING i margen til venstre.

Rideleir i høstferien??

I år blir det dagleir i høstferien for store og små! 

Uke 41, mandag 5.oktober - torsdag 8.oktober kl 10-16.

Vi har hatt det SÅ kjekt i sommer at vi har lyst på en uke til! Dermed blir det rideleir i høstferien for alle som har lyst på hest og moro :) Vi garanterer høy trivselsfaktor og fire dager med masse ridning og aktiviteter både med og uten hest. Alle kan være med. Vi tilrettelegger leiren etter deltagerene, men har en max grense på 10 elever denne uka.

Pris kr 1900,- ved tidlig påmelding før 15.september. (deretter kr 2050,- vis det er plass)

påmelding på mail stallstene@mail.com

Ny foreldre i rideskolen? 

Stall Stene har egen gruppe for foreldre på facebook. Er du ny som rideskole forelder i år, husk å spørre etter denne :)
Rideskolestart!

Høstens rideskole starter opp med felles samling for alle gamle og nye elever onsdag 19 august kl 17.30-19.00

Vi går igjennom stallregler med elevene, har brannøvelse, spiser kake og koser oss med morsomme aktiviteter. Nye elever vil også få omvisning i stallen.

Timeplan, informasjon til foreldre og faktura for påmeldingsavgift (1000kr)  blir sendt ut til alle før onsdag.

Vi gleder oss !!

Påmelding rideskole høst er åpnet!

Vi tar nå imot påmelding for rideskole 2020/2021.

Informasjon om rideskolen finner du i margen til venstre. 

Vi ønsker også hestepassere på alle våre hester, og har i år også laget en ordning som hestepasser på våre eldre hester som også er mulig for yngre elever. 

I høst vil vi ha rideskole alle dager mandag-torsdag. 

Rideskolen vil inkludere teori, stell av hest, stall-lære, ridning inne og ute, kjøring og sprang, m.m. tilpasset nivået på elev, og elevene grupperes deretter. 

Rideskolen inkluderer også en ponni gruppe på 5-7 år. 4 plasser.

Gamle elever må bekrefte videreføring av plassen sin.

Ved påmelding eller spørsmål, send mail til stallstene@mail.com

SOMMERSKOLE!

Sommerskole er en 3 dagers rideskole i sommerferien for deg som har lyst å prøve deg på hest og ridning! Timene tilrettelegges etter alder. Dette er en fin forberedelse dersom du også ønsker å begynne i rideskolen til høsten!

Du får 3 dager med undervisning som inkluderer opplæring av stell, av og påsaling i tillegg til rideundervisning. 

Sommerskole avtales direkte med May Siri på mail eller sms:

tlf 95836415, epost: stallstene@mail.com

Pris 1500,-

Vi ses!!

--

Skal du til oss på rideleir i sommer??

1 plass ledig på rideleir i uke 28!

Alle andre rideleirer er fulle. 
Det er i dag sendt ut informasjon til alle påmeldte, husk å sjekk din mail! :)
informasjon_leir_uke_26.pdf
informasjon_leir_uke_27.pdf
informasjon_leir_uke_28.pdf
informasjon_leir_uke_33.pdf
Hest i trening

Fra juni vil May Siri kunne ta i mot hest til innridning eller videreutdanning av hobbyhest. 

May Siri har lang erfaring og har utdannet alle sine hester selv. Denne vinteren har to 2 unghester og en voksen hest blitt fine ridehester her. 

Hesten får garantert topp stell, regelmessig trening og utetid hele dagen og beitetid i beitesesongen. Eier oppdateres fortløpende og får delta i utdanningen, slik at hest og eier skal lykkes sammen når hesten skal hjem. Hest og eier vil også kunne bli fulgt opp senere om ønskelig. Kun en hest tas inn til trening i måneden slik at denne får topp oppfølging. 

  • Kr 2000,-  (mnd) for boks/anleggsleie betales før ankomst
  • Kr 6000,- pluss mva (7500,-) ( mnd) for trening faktureres.
  • Tillegg for forbruk av flis/kraftfôr i innesesongen. 

Rideleirene våre vil gå som normalt i sommer! 

Alle våre fire uker med rideleirer vil gå som normalt. Vi ønsker alle som har lyst å være med på sommerens store høydepunkt velkommen !

Vi har redusert ned max antall deltagere, og det vil være krav om at alle som skal møte på leir er friske og ikke har sykdom i husstanden siste uken før oppmøte. Mer informasjon vil bli sendt ut til alle påmeldte nærmere leiren. 

Har du lyst å være med så ikke nøl med å melde deg på! Det blir leir! Hurra!!